Mistä nimi Pro-Ratiō?

Sana "ratiō" on latinaa ja sen alkuperäinen tarkoitus ja käyttö olivat monipuolisia mutta yleisesti se viittaa järkeen, laskemiseen, suhteeseen, menetelmään, syyhyn tai periaatteeseen ja viimeistään 1600-luvulta alkaen myös kirjanpitoon. Latinan kielen kautta sana on vaikuttanut myös moniin nykyaikaisiin sanoihin eri kielissä, erityisesti sellaisiin, jotka liittyvät laskemiseen tai järkeilyyn. Antiikin Roomassa "ratiō" oli keskeinen käsite, joka liittyi loogiseen päättelyyn ja matemaattiseen ajatteluun, sekä kykyyn ymmärtää ja organisoida maailmaa järjestelmällisesti ja loogisesti.

Lisäksi "ratiō" voitiin yhdistää taloudellisiin ja hallinnollisiin konteksteihin, kuten aiemmin mainitussa kirjanpidossa, missä se viittasi järjestelmälliseen taloudellisten tapahtumien kirjaamiseen ja hallintaan. Se kuvastaa siten kykyä analysoida, organisoida ja esittää tietoa tavalla, joka on järjellisesti ymmärrettävissä ja perusteltavissa. Näissä käyttöyhteyksissä "ratiō" edustaa yhä tärkeää periaatetta sekä tieteellisessä että käytännöllisessä ajattelussa.

Kun latinankieliseen sanaan "ratiō" lisätään etuliite "pro-", syntyy sana "pro-ratiō", joka tarkoittaa "syystä" tai "järjen perusteella", mikä liittyy sen kirjaimelliseen merkitykseen: "pro" (puolesta, edistämiseksi) ja "ratio" (järki, syy). Tämä yhdistelmä viittaa siihen, että toiminta tai päätös tehdään järkiperusteisesti tai hyvän syyn perusteella.

Näin ollen "pro-ratiō" kuvaa päätöksentekoa tai toimintaa, joka perustuu järkeen ja logiikkaan, antaen moraalista ja filosofista perustelua sille, miksi jotain tehdään tai pitäisi tehdä. "Pro-ratiō" voisi latinaksi viitata myös prosessiin, joka on suunniteltu edistämään tai perustelemaan jotakin rationaalista tai järjellistä päämäärää.

Tiivistettynä; Pro-Ratiō Ekonomipartner tekee taloushallintoa syystä ja järjellä. Yritystoimintasi menestys on yhteinen tavoitteemme!

Ota yhteyttä.

Edellinen
Edellinen

Tietosuoja­seloste - valmis pohja käytettäväksesi

Seuraava
Seuraava

Kuinka hallita kassavirtaa tehokkaasti – vinkit ja sudenkuopat, jotka kannattaa tietää